Lakberendezés nappali ötletek

Egy helyiségben sokféle elemet variálhatunk, hogy otthonos legyen a végeredmény: a bútoroktól a falak színén át egészen a könyvespolc elrendezéséig ezernyi módja létezik az ízlésünk kifejezésének. A lakberendezés nappali verziója is csak úgy valósítható meg, ha töviről hegyire átgondolod, mit szeretnél megváltoztatni a jelenlegi koncepción. Cikkünkben most ehhez adunk ötleteket.

Egyedi bútorok: a tér lelke

A nappaliban található bútorok elsősorban a lazítást szolgálják. Biztosan te is karfás fotelről és L alakú ülőgarnitúráról álmodozol, amikor magad elé képzeled a tökéletes nappalit. Talán még egy színes szőnyeg, egy dohányzó asztal és egy tévé is megjelenik a fejedben.

Ha így van, akkor számodra elsősorban a nappali funkcionalitása a fontos és a lakberendezés során is a különleges, egyedi bútorokra fekteted igazán a hangsúlyt. Érdemes a helyiség középpontjába egy gyönyörűen kárpitozott kanapét vagy fotelt helyezned és a bútorhoz hangolni a szoba többi részét is. Egy feltűnő bútorhoz letisztult falak és függönyök illenek és nem érdemes túlzsúfolni a nappali megjelenését bonyolult polcokkal és antik szekrényekkel sem.

Nappali berendezése ötletek: mutatós függöny

A lakberendezési stílusokat a kiegészítőkkel tudod a legjobban kihangsúlyozni. Nem is gondolnád, hogy mekkora szerepe van például a függönynek az összhatás megteremtésében. Lássunk csak egy különleges lakberendezésű nappali példát ezen a képen:

lakberendezés függönnyel a nappaliban

Nappali berendezése: függöny ötletek

Ez a szoba akár egy viktoriánus korban játszódó sorozat társalgójaként is megállná a helyét. A valóságban azonban sokan szeretnek elrugaszkodni a sztenderdektől és saját otthonukban is hasonló megjelenésre vágynak. A bonyolult kidolgozású székek és extrém bútorszövetek mellett a másik feltűnő eleme a nappalinak a látványos függöny. Egyszerre hármat is láthatunk: egy fényáteresztőt és két sötétítő réteget, paszományokkal díszítve. Ez a részlet megerősíti az elegáns, kifinomult hatást, miközben luxus érzetet is kelt bennünk.

Természetesen a jelenség egy egyszerű, letisztult külcsín esetében is működik. A minta nélküli, egyszínű függönyök remekül passzolnak a modern, indusztriális és skandináv lakberendezéshez is.

nappali függönyös berendezés ötletek

Nappali berendezése ötletek: egyszerű függöny anyagok

Lakberendezés a nappaliban: optikai csalás a színekkel, fényekkel

Nem mindenkinek van módja 20-30 négyzetméteres nappali berendezésére. Főként a belvárosi lakásokban jellemző, hogy ennél sokkal kisebb helyen kell kényelmes teret teremteni a kikapcsolódásra. Íme, néhány trükk, ha neked is limitált lehetőségeid vannak az álomnappali megtervezésére:

  • A szűk helyiségekben úgy tudod legjobban elkerülni a zsúfoltság érzését, ha maximum 2-3 színt használsz és azokból is világos árnyalatokat. Kerüld a pirosat, erős kéket, zöldet és inkább fehéreket, pasztelleket, szürkéket, krémszíneket válassz.
  • Ha nincs elég fény a szobában, akkor az ablakkal szemközti falra helyezz tükröt, ezzel duplájára növelheted a világosság erejét.
  • Terjeszkedj felfele: ha kicsi az alapterület, akkor használd ki a belmagasságot. Legyen komoly polcrendszered, ahol elférnek a könyvek és a társasjátékok is.
szuper nappali berendezése ötletek

Kicsi, egyszerű nappali kevés bútorral

Szeretné egy profi lakberendező tanácsait meghallgatni egy kis lakás kialakításával kapcsolatosan? Kérjen tőlünk személyre szóló ajánlatot!