Kis nappali ötletek: hogyan lehet jól berendezni?

Kis lakás, pici nappali – minden belvárosi lakó ismeri ezt a problémát. Azonban ez még nem jelenti a világvégét, néhány egyedi megoldással még 10-15 négyzetmétert is otthonossá lehet varázsolni. Kis nappali ötletek és tippek a praktikus berendezéshez.

Kis nappali ötletek: ha nincs hely ülőgarnitúrához

Minden család vágya egy óriási dívány, ahol munka után el lehet nyúlni, hétvégéken pedig még baráti társasjátékozást is szervezhetünk. Sajnos a többrészes sarok ülőgarnitúrák legnagyobb ellensége a helyhiány, de ez nem egyenlő azzal, hogy nem lehet ülőalkalmatosságot elhelyezni a helyiségben. Kétszemélyes kanapéval vagy egyedi színű és mintázatú fotellel is komfortosságot teremthetünk tévézéshez és olvasáshoz egyaránt. Ha pedig az ismerősök fogadása miatt aggódsz, akkor ilyen esetekre a gardróbszekrény mélyén egy-egy ülőpárnát is érdemes elraktározni, amit szombat délutánonként gyorsan csak kihelyezel a dohányzóasztal mellé.

kis nappali ötletek

Kis nappali ötletek: óvakodj a sötét színektől!

Biztosan te is találkoztál már olyan lakással, ahol azt gondoltad, hogy egy kis visszafogottság nem ártott volna a légkörnek. A kis terek esetében a kevesebb néha több mondás kivétel nélkül megállja a helyét. A nagy minták, az erőteljes árnyalatok, a sok kiegészítő mindig szűkös hatást keltenek. Mit tehetsz annak érdekében, hogy elkerüld a zsúfoltság érzését?

  • Világos színű falak: a legsötétebb szín, amit egy néhány lépés nagyságú nappali elbír, az a világos napsárga. De még előnyösebb a fehér, a krémszín és a halványszürkék.
  • Minimalista dizájn: a minimalizmus és a skandináv egyszerűség jól áll a kis tereknek.
  • Hosszú függönyök: a plafontól padlóig érő függönyökkel vertikálisan nyújthatod a teret. Vigyázz, a vibráló színű sötétítő függönyöket érdemes elkerülni, de naturális árnyalatokat és apró mintákat bátran választhatsz!
  • Ha élénk színekre vágysz: nem kell lemondani a tűzpirosról és a vidám fűzöldről sem. A kiegészítők, mint a díszpárnák, a vázák vagy a szőnyeg kiemelkedhetnek az egyszerűségből.
  • Belmagasság mindenek felett: szeresd a polcokat és ne tömd tele bútorokkal a fal menti helyet.
praktikus kis nappali ötletek

Kis nappali ötletek: teremts hangulatot fényekkel!

A bútorok és a berendezési tárgyak mellett ritkán gondolunk arra, hogy a teret a természetes és mesterséges fényekkel is lehet tágítani. Hogy mire gondolunk? Például arra, hogy a térbe lógó nagy csillárok optikailag szűkebbnek láttatják a helyiségeket, ezért ezektől óvakodni kell egy kis lakás esetében.

Ellenben az ablakon beáradó fényt fel lehet erősíteni egy tükörrel a szemközti falon és a mennyezetbe süllyesztett spotok is jó barátai a kis nappaliknak. Ha az állólámpák rajongója vagy, akkor a sarokban jól fog mutatni egy viszonylag magas darab, szinte bármilyen színben és stílusban.

kis nappali ötletek kivitelezése

Szeretné egy profi lakberendező tanácsait meghallgatni egy kis lakás kialakításával kapcsolatosan? Kérjen tőlünk személyre szóló ajánlatot!