Kis nappali ötletek: hogyan lehet jól berendezni?

Kis lakás, pici nappali – minden belvárosi lakó ismeri ezt a problémát. Azonban ez még nem jelenti a világvégét, néhány egyedi megoldással még 10-15 négyzetmétert is otthonossá lehet varázsolni. Kis nappali ötletek és tippek a praktikus berendezéshez.

Kis nappali ötletek: ha nincs hely ülőgarnitúrához

Minden család vágya egy óriási dívány, ahol munka után el lehet nyúlni, hétvégéken pedig még baráti társasjátékozást is szervezhetünk. Sajnos a többrészes sarok ülőgarnitúrák legnagyobb ellensége a helyhiány, de ez nem egyenlő azzal, hogy nem lehet ülőalkalmatosságot elhelyezni a helyiségben. Kétszemélyes kanapéval vagy egyedi színű és mintázatú fotellel is komfortosságot teremthetünk tévézéshez és olvasáshoz egyaránt. Ha pedig az ismerősök fogadása miatt aggódsz, akkor ilyen esetekre a gardróbszekrény mélyén egy-egy ülőpárnát is érdemes elraktározni, amit szombat délutánonként gyorsan csak kihelyezel a dohányzóasztal mellé.

kis nappali ötletek

Kis nappali ötletek: óvakodj a sötét színektől!

Biztosan te is találkoztál már olyan lakással, ahol azt gondoltad, hogy egy kis visszafogottság nem ártott volna a légkörnek. A kis terek esetében a kevesebb néha több mondás kivétel nélkül megállja a helyét. A nagy minták, az erőteljes árnyalatok, a sok kiegészítő mindig szűkös hatást keltenek. Mit tehetsz annak érdekében, hogy elkerüld a zsúfoltság érzését?

  • Világos színű falak: a legsötétebb szín, amit egy néhány lépés nagyságú nappali elbír, az a világos napsárga. De még előnyösebb a fehér, a krémszín és a halványszürkék.
  • Minimalista dizájn: a minimalizmus és a skandináv egyszerűség jól áll a kis tereknek.
  • Hosszú függönyök: a plafontól padlóig érő függönyökkel vertikálisan nyújthatod a teret. Vigyázz, a vibráló színű sötétítő függönyöket érdemes elkerülni, de naturális árnyalatokat és apró mintákat bátran választhatsz!
  • Ha élénk színekre vágysz: nem kell lemondani a tűzpirosról és a vidám fűzöldről sem. A kiegészítők, mint a díszpárnák, a vázák vagy a szőnyeg kiemelkedhetnek az egyszerűségből.
  • Belmagasság mindenek felett: szeresd a polcokat és ne tömd tele bútorokkal a fal menti helyet.
praktikus kis nappali ötletek

Kis nappali ötletek: teremts hangulatot fényekkel!

A bútorok és a berendezési tárgyak mellett ritkán gondolunk arra, hogy a teret a természetes és mesterséges fényekkel is lehet tágítani. Hogy mire gondolunk? Például arra, hogy a térbe lógó nagy csillárok optikailag szűkebbnek láttatják a helyiségeket, ezért ezektől óvakodni kell egy kis lakás esetében.

Ellenben az ablakon beáradó fényt fel lehet erősíteni egy tükörrel a szemközti falon és a mennyezetbe süllyesztett spotok is jó barátai a kis nappaliknak. Ha az állólámpák rajongója vagy, akkor a sarokban jól fog mutatni egy viszonylag magas darab, szinte bármilyen színben és stílusban.

kis nappali ötletek kivitelezése

A skandináv lakberendezés alapjai

A skandináv stílusú lakás hűen tükrözi az északi emberek életkörülményeit: miután az ottani zord időjárás miatt idejük...

Szeretné egy profi lakberendező tanácsait meghallgatni egy kis lakás kialakításával kapcsolatosan? Kérjen tőlünk személyre szóló ajánlatot!