Hálószoba tapéta ötletek: 5 variáció

A tökéletes hálószoba kialakítása a falakkal kezdődik: a burkolat színe és textúrája akár az egész helyiség elrendezését befolyásolhatja. A tapéta ritkán kerül középpontba, ha lakberendezésről van szó. Cikkünkben ezúttal öt megoldást is mutatunk erre a nagyszerű fali dekorációra: íme, a hálószoba tapéta ötletek!

Vintage hálószoba tinédzsereknek

Sok lány álmodozik arról 13-15 évesen, hogy habos-babos rózsaszín szobájuk legyen, mint az amerikai filmek főszereplőinek. Az elképzelés kivitelezése nem is olyan bonyolult, csak ismerni kell a stílus néhány kihagyhatatlan jellegzetességét:

  • A színek esetében a pasztelleket kell előnyben részesíteni. A rózsás árnyalatokkal a krémszínek és a halvány barnák férnek meg legjobban.
  • A bútorok esetében törekedned kell, hogy fehéret vagy naturális fa színűt válassz: ezekkel otthonos, de elegáns hangulatot lehet kelteni, ami a vintázs életforma alapja.
  • A stílus előnye, hogy nem árt neki némi zsúfoltság: a képünkön látható mintás tapéta, a fodros díszpárnák és a dupla függöny is segít a régies légkör megteremtésében.
szállodai hálószoba tapéta ötlet

Hálószoba tapéta ötletek: luxus stílus

Napjaink legkedveltebb lakberendezési irányai minden bizonnyal a minimalista és a skandináv. Ilyen kinézetű bútorokat és dekorációkat szinte bárhol be tudunk szerezni. Azonban nem mindenki szereti a fehér falakat, a letisztult berendezést és inkább az eleganciát csempésznék be mindennapjaikba.

A luxus hatást jól ki lehet emelni egy különleges mintájú tapétával, hagyományos ágas csillárral és közben megtarthatod a háló nyugalmát.

Ha eddig azt hitted, hogy a barokk és klasszicista dizájn mára már kihalófélben van, akkor mutatunk két olyan képet, amitől neked is megjön a kedved a fényűzéshez. Hálószoba tapéta ötletek a barokk luxus kedvelőinek:

vintage hálószoba tapéta ötletek

Modern tapéták

Ha tetszenek a tapéták, de szeretnéd a modern berendezéseket megtartani, akkor sem kell kétségbe esned. Megfelelő arányokkal még a mintás burkolatokat is össze lehet hangolni úgy a bútorokkal, hogy ízléses legyen a végeredmény.

Ezen a fotón például csupán az ágy szélességében helyeztek el a lakberendezők tapétát, a falakat pedig semleges színűre hagyták. A fehér színű berendezés tovább tompítja a fényekkel is kihangsúlyozott részletet a szobában. Látod, mindent lehet, csak meg kell találni az arany középutat.

elegáns tapéta ötletek hálószobába

Ha pedig a fal mintázatában is megtartanád az egyszerűbb vonalat, akkor is van megoldás. Az egyszínű vagy absztrakt motívumok is jól mutatnak, csakúgy, mint ezen a képen:

klasszicista hálószoba ötletek tapétával

Hálószoba tapéta ötletek: ha nem a fő falat hangsúlyozzuk

Mindeddig olyan helyiségeket mutattunk, ahol az úgynevezett fő fal állt a kompozíció középpontjában: az ágy mögött elhelyezkedő tér. De gondoltál-e már arra, hogy az ablakot vagy a tévé mögötti falat tedd hangsúlyosabbá?

Ha még nem, akkor érdemes kipróbálnod. A mintás tapéta mellett akár képekkel, polcokkal, dekorációval is még eredetibbé varázsolhatod az összhatást. Figyelj oda az arányokra, akkor biztosan nem fogod túldíszíteni és nyomasztóvá tenni a hálószobát.

hálószoba ötletek tapétával

Hotelekbe is kiválók a tapéták

Nem utolsó sorban pedig akkor is érdemes átgondolnod a tapéta használatát, ha nem saját otthonodat díszítenéd vele, hanem hotel- vagy szállodadekoráció miatt keresgélsz ötletek után.

A vendéglátásban néhány évente mindig el kell végezni a helyiségek felújítását, hiszen hetente több ezren is megszállnak a szobákban. A hálószoba tapétázása például ilyen szempontból is előnyös lehet: a festett falakkal ellentétben a tapéták nehezebben koszolódnak és sokkal tartósabbak is.

Nem mellesleg pedig remek lehetőséget nyújtanak a belső tér díszítésére. Az alábbi két képen két eltérő stílusú hotelszobában alkalmaztak tapétákat: egy visszafogott barnát és egy izgalmas kéket.

hálószoba tapéta felhelyezés ötletek
modern tapéta ötletek hálószobába

Szeretné egy profi lakberendező tanácsait meghallgatni egy kis lakás kialakításával kapcsolatosan? Kérjen tőlünk személyre szóló ajánlatot!