Hálószoba tapéta ötletek: 5 variáció

A tökéletes hálószoba kialakítása a falakkal kezdődik: a burkolat színe és textúrája akár az egész helyiség elrendezését befolyásolhatja. A tapéta ritkán kerül középpontba, ha lakberendezésről van szó. Cikkünkben ezúttal öt megoldást is mutatunk erre a nagyszerű fali dekorációra: íme, a hálószoba tapéta ötletek!

Vintage hálószoba tinédzsereknek

Sok lány álmodozik arról 13-15 évesen, hogy habos-babos rózsaszín szobájuk legyen, mint az amerikai filmek főszereplőinek. Az elképzelés kivitelezése nem is olyan bonyolult, csak ismerni kell a stílus néhány kihagyhatatlan jellegzetességét:

  • A színek esetében a pasztelleket kell előnyben részesíteni. A rózsás árnyalatokkal a krémszínek és a halvány barnák férnek meg legjobban.
  • A bútorok esetében törekedned kell, hogy fehéret vagy naturális fa színűt válassz: ezekkel otthonos, de elegáns hangulatot lehet kelteni, ami a vintázs életforma alapja.
  • A stílus előnye, hogy nem árt neki némi zsúfoltság: a képünkön látható mintás tapéta, a fodros díszpárnák és a dupla függöny is segít a régies légkör megteremtésében.
szállodai hálószoba tapéta ötlet

Hálószoba tapéta ötletek: luxus stílus

Napjaink legkedveltebb lakberendezési irányai minden bizonnyal a minimalista és a skandináv. Ilyen kinézetű bútorokat és dekorációkat szinte bárhol be tudunk szerezni. Azonban nem mindenki szereti a fehér falakat, a letisztult berendezést és inkább az eleganciát csempésznék be mindennapjaikba.

A luxus hatást jól ki lehet emelni egy különleges mintájú tapétával, hagyományos ágas csillárral és közben megtarthatod a háló nyugalmát.

Ha eddig azt hitted, hogy a barokk és klasszicista dizájn mára már kihalófélben van, akkor mutatunk két olyan képet, amitől neked is megjön a kedved a fényűzéshez. Hálószoba tapéta ötletek a barokk luxus kedvelőinek:

vintage hálószoba tapéta ötletek

Modern tapéták

Ha tetszenek a tapéták, de szeretnéd a modern berendezéseket megtartani, akkor sem kell kétségbe esned. Megfelelő arányokkal még a mintás burkolatokat is össze lehet hangolni úgy a bútorokkal, hogy ízléses legyen a végeredmény.

Ezen a fotón például csupán az ágy szélességében helyeztek el a lakberendezők tapétát, a falakat pedig semleges színűre hagyták. A fehér színű berendezés tovább tompítja a fényekkel is kihangsúlyozott részletet a szobában. Látod, mindent lehet, csak meg kell találni az arany középutat.

elegáns tapéta ötletek hálószobába

Ha pedig a fal mintázatában is megtartanád az egyszerűbb vonalat, akkor is van megoldás. Az egyszínű vagy absztrakt motívumok is jól mutatnak, csakúgy, mint ezen a képen:

klasszicista hálószoba ötletek tapétával

Hálószoba tapéta ötletek: ha nem a fő falat hangsúlyozzuk

Mindeddig olyan helyiségeket mutattunk, ahol az úgynevezett fő fal állt a kompozíció középpontjában: az ágy mögött elhelyezkedő tér. De gondoltál-e már arra, hogy az ablakot vagy a tévé mögötti falat tedd hangsúlyosabbá?

Ha még nem, akkor érdemes kipróbálnod. A mintás tapéta mellett akár képekkel, polcokkal, dekorációval is még eredetibbé varázsolhatod az összhatást. Figyelj oda az arányokra, akkor biztosan nem fogod túldíszíteni és nyomasztóvá tenni a hálószobát.

hálószoba ötletek tapétával

Hotelekbe is kiválók a tapéták

Nem utolsó sorban pedig akkor is érdemes átgondolnod a tapéta használatát, ha nem saját otthonodat díszítenéd vele, hanem hotel- vagy szállodadekoráció miatt keresgélsz ötletek után.

A vendéglátásban néhány évente mindig el kell végezni a helyiségek felújítását, hiszen hetente több ezren is megszállnak a szobákban. A hálószoba tapétázása például ilyen szempontból is előnyös lehet: a festett falakkal ellentétben a tapéták nehezebben koszolódnak és sokkal tartósabbak is.

Nem mellesleg pedig remek lehetőséget nyújtanak a belső tér díszítésére. Az alábbi két képen két eltérő stílusú hotelszobában alkalmaztak tapétákat: egy visszafogott barnát és egy izgalmas kéket.

hálószoba tapéta felhelyezés ötletek
modern tapéta ötletek hálószobába

A skandináv lakberendezés alapjai

A skandináv stílusú lakás hűen tükrözi az északi emberek életkörülményeit: miután az ottani zord időjárás miatt idejük...

Szeretné egy profi lakberendező tanácsait meghallgatni egy kis lakás kialakításával kapcsolatosan? Kérjen tőlünk személyre szóló ajánlatot!