Függönyök hálószobába: 8 ötlet

A hálószoba otthonunk legszemélyesebb tere, ezért egyben a legnehezebben is dekorálható helyiség. Mivel kevés bútor alkotja a berendezést – általában egy ágy és éjjeliszekrények -, ezért a kiegészítőkkel és a színekkel lehet a legtöbbet variálni a háló esetében. Gyakran hangsúlyos szerephez jutnak a drapériák, a szőnyegek és a függönyök, melyek közül cikkünkben az utóbbiakra mutatunk esztétikus ötleteket.  Függönyök hálószobába: íme 8 variáció 8 különböző stílussal.

Függönyök hálószobába: amikor színben passzol

Képünkön a függöny türkizkék színe harmonizál a többi anyaggal a szobában. Az ágytakaró mellett a párnahuzatokon is megjelenik ez az élénk árnyalat, kellemes látványt teremtenek együtt. Ha jól megfigyeled, akkor a pléd világosbarna csíkjai ráadásul a fal drapp színével is jól működnek.

függöny stílus hálószobába

Bohém stílus mintás hálószoba függöny

Második példánkon egy teljesen más lakberendezési stílus jelenik meg, ahol a bohémia elemei vegyülnek a skandináv dizájn alapjaival. A dupla függöny még a kiegészítők mellett sem veszik el a szobában, színeiben pedig nagyszerűen passzol a fali tárgyakhoz és az ágyhoz is.

hálószoba függöny

A krémszín a legkedveltebb függönyszín

Több tucat belsőépítészeti stílus él egymás mellett napjainkban, melyekből mindenki nyerhet ihletet a saját stílusa kialakításához. Mégis, az olyan örök klasszikusok, mint az elegáns bézs és törtfehér árnyalatok vissza-visszatérnek a hálószoba függöny színeiként. Képünkön is erre látható egy paszományokkal is kiegészített verzió.

függönyök készítése hálószobába

Len, vászon és juta függöny

A fényáteresztő függönyök mindig is népszerűbbek voltak a sötétítőknél. Megjelenésük és függönyanyaguk azonban igen változatos lehet: az utóbbi években a vászonból, a lenből és a minimalista életszemléletben divatos jutából is készülnek már függönyök.

függönyök modern hálószobákba

Amikor a függöny a legélénkebb színfolt a szobában

Nem ritka, hogy a természetesebb árnyalatokat a szőnyeg és a függöny élénk színe hangsúlyozza. Egy ilyen izgalmas, vastagabb anyag ebben a vérvörös színben azonnal megragadja a tekintetet:

szép függönyök hálószobába

Nemcsak az ablakokon lehetnek függönyök

A baldachinos ágyak egyenesen luxus hatást keltenek és nem is passzolnak minden enteriőrhöz. Egy tágas, fényűző stílusú otthonban viszont akár ilyen pazar látványt is nyújthatnak:

hálószobai függönyök

Amerikai álom

Nincs is ennél tökéletesebb elnevezés erre a hálószobára. Ebben a helyiségben minden passzol mindenhez: a gyönyörű gazdag barna padló, a krémszínű ágy valamint a fotel hasonló színű bútorszövete és a fa bútorok mellett a szinte ezüstösen csillogó függöny teszi fel az i-re a pontot.

függöny választás hálószobába

Különböző színű függönyök hálószobába

Ebben a hotelszobában a merőleges falakkal megegyezően a függönyök színe is eltérő. A barackszínű fényáteresztő üdeséget ad a szobának, de egyáltalán nem üt el a helyiség alaphangulatától. Nemcsak szállodai környezetként, de modern otthonokban is megállja a helyét ez az elképzelés.

hálószoba függöny ötletek

Szeretné egy profi lakberendező tanácsait meghallgatni egy kis lakás kialakításával kapcsolatosan? Kérjen tőlünk személyre szóló ajánlatot!